Certificaten

IATF 16949:2016 wordt gedefinieerd als de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen voor de automobielindustrie.

ISO 9001 wordt gedefinieerd als de internationale norm die de vereisten voor een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) specificeert.

ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem.

De fabrikant-gerelateerde productkwalificatie (in het Duits afgekort tot HPQ) wordt geëist op grond van spoorwegtechnische regels en voorschriften zoals die door de UIC, de spoorwegautoriteiten en andere instanties zijn uitgevaardigd als onderdeel van het kwaliteitsbeleid van DB AG. Een HPQ kwalificeert een fabrikant voor een gespecificeerd proces of anders voor het maken van een gespecificeerd product dat reeds is gedefinieerd door middel van normen, tekeningen of andere technische documenten.

De DNV goedkeuring van fabrikanten (AoM) bevestigt dat VDL Castings in overeenstemming is bevonden met de DNV GL regels voor classificatie betreffende schepen. Hiermee levert VDL Castings het bewijs van hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

Het Korean Register certificaat voor gietwerk is verleend door KR, een classificatiebureau uit Zuid-Korea dat verificatie en certificatie aanbiedt voor schepen en maritieme constructies.

Het Lloyd's Register certificaat bevestigt dat VDL Castings een erkende fabrikant van ijzergietstukken is.